Svíčková ála Stroganov

Ingredience


Cibule 2 ks
Citrony 0.5 ks
Hovězí svíčková 600 g
Máslo čerstvé 20 g
Masový vývar 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Okurky nakládané 2 ks
Olej z pšeničných klíčků 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 2 špetka
Zakysaná smetana 200 g
Žampiony čerstvé 250 g
Hořčica plnotučná Malva 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Očistíme žampiony a pokrájíme je na lupínky. Nakrájíme okurky na plátky a na nudličky.
  2. Maso na svíčkovou pokrájíme nejdřív na asi 1 centimetr silné plátky a potom na centimetr široké nudličky. Osolíme je a opepříme.
  3. Rozehřejeme v pánvi olej a nudličky masa na něm zprudka opečeme. Hotové vyndáme z pánve.
  4. Slijeme tuk z pánve, vložíme na ni máslo a cibuli se žampiony. Zaprášíme moukou a ještě znovu opečeme. Zalijeme vývarem, počkáme, dokud nezačne vřít a potom přidáme smetanu. Za stálého míchání necháme trochu odpařit.
  5. Pak do omáčky vrátíme maso, přidáme okurky a hořčici. Okyselíme podle chuti šťávou z poloviny citronu.