Svíčková ála Stroganov
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citrony |
0.5 ks |
Hovězí svíčková |
600 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Masový vývar |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
2 ks |
Olej z pšeničných klíčků |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Zakysaná smetana |
200 g |
Žampiony čerstvé |
250 g |
Hořčica plnotučná Malva |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Očistíme žampiony a pokrájíme je na lupínky. Nakrájíme okurky na plátky a na nudličky.
- Maso na svíčkovou pokrájíme nejdřív na asi 1 centimetr silné plátky a potom na centimetr široké nudličky. Osolíme je a opepříme.
- Rozehřejeme v pánvi olej a nudličky masa na něm zprudka opečeme. Hotové vyndáme z pánve.
- Slijeme tuk z pánve, vložíme na ni máslo a cibuli se žampiony. Zaprášíme moukou a ještě znovu opečeme. Zalijeme vývarem, počkáme, dokud nezačne vřít a potom přidáme smetanu. Za stálého míchání necháme trochu odpařit.
- Pak do omáčky vrátíme maso, přidáme okurky a hořčici. Okyselíme podle chuti šťávou z poloviny citronu.