Vepřová pečeně podávaná po toskánsku

Ingredience


Bazalka 50 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oregano čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 50 g
Rozmarýn čerstvý 50 g
Šalvěj čerstvá 50 g
Sůl 2 špetka
Tymián čerstvý 50 g
Vepřová pečeně 1 kg
Vepřový bok 100 g
Víno bílé 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno. Bylinky, tedy petrželku, bazalku, oregano, tymián, rozmarýn a šalvěj nasekáme najemno a přidáme k česneku a cibuli. Přidáme olej a promícháme.
  2. Předehřejeme troubu na 200 °C.
  3. Vepřovou pečeni osolíme, opepříme a potřeme směsí oleje a bylin. Maso obložíme na plátky nakrájeným bůčkem a svážeme do rolády.
  4. Položíme roládu na rošt a dospod dáme hluboký plech. Pečeme 30 minut, potom přelijeme bílým vínem, ztlumíme teplotu na 160 °C a ještě hodinu dopékáme.
  5. Měkké maso vyndáme, necháme chvíli odpočinout a pokrájíme na plátky. Na talíři zalijeme vypečenou šťávou. Nesmíme maso péct příliš dlouho, jinak se vysuší.