Vepřová pečeně podávaná po bavorsku
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kmín celý |
1 polévková lžíce |
Kosti vepřové |
200 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
125 ml |
Sůl |
3 špetka |
Vepřové ramínko |
1 kg |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vepřového ramínka uděláme šikmé mřížkovité zářezy. Maso osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče kůží dospod, přidáme k němu 200 g vepřových kostí.
- Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostky, očistíme mrkev a pokrájíme na kolečka. Cibuli s mrkví vložíme do pekáče k masu. Zasypeme lžící kmínu a zalijeme vodou. Předehřejeme troubu na 200 °C a pekáč do ní vložíme. Pečeme 30 minut. Potom pečeni obrátíme, ztlumíme teplotu na 180 °C a dopékáme ještě 90 minut. Během pečení maso přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vodou.
- 30 minut před ukončením pečení potíráme maso směsí horčice rozmíchané v pivu. Měkkou pečeni vyjmeme a odložíme ji, aby odpočinula. Přes síto prolisujeme vypečenou šťávu a podáváme s masem.