Vepřová pečeně podávaná po andalusku
Ingredience
Cukr krupice |
30 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Masový vývar |
250 ml |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pomeranče |
3 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Sherry brandy |
6 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vepřová krkovička |
800 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou a osušenou vepřovou krkovici osolíme a opepříme. Nadrobno nasekáme tymián a rozmarýn. Z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče nastrouháme kůru. Přidáme 2 lžíce sherry a 2 lžíce olivového oleje. Vzniklou směsí potřeme maso po všech stranách a necháme přes noc marinovat.
- Na pekáči maso ze všech stran opečeme na zbylém olivovém oleji. Přidáme šťávu z pomeranče a zbytek sherry.
- Předehřejeme troubu a 1 hodinu v ní maso pečeme. Během pečení maso přeléváme masovým vývarem.
- Připravíme pánev, ve které zahřejeme máslo a přidáme cukr a šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče. Vaříme, dokud nevznikne hustý sirup. Pak jeden chemicky neošetřený pomeranč nakrájíme na plátky, které prohřejeme v sirupu.
- Maso servírujeme na talíř obložené plátky pomeranče a přelijeme vypečenou šťávou.