Vepřová pečeně podávaná po andalusku

Ingredience


Cukr krupice 30 g
Máslo čerstvé 30 g
Masový vývar 250 ml
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Pomeranče 3 ks
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Sherry brandy 6 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Vepřová krkovička 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou a osušenou vepřovou krkovici osolíme a opepříme. Nadrobno nasekáme tymián a rozmarýn. Z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče nastrouháme kůru. Přidáme 2 lžíce sherry a 2 lžíce olivového oleje. Vzniklou směsí potřeme maso po všech stranách a necháme přes noc marinovat.
  2. Na pekáči maso ze všech stran opečeme na zbylém olivovém oleji. Přidáme šťávu z pomeranče a zbytek sherry.
  3. Předehřejeme troubu a 1 hodinu v ní maso pečeme. Během pečení maso přeléváme masovým vývarem.
  4. Připravíme pánev, ve které zahřejeme máslo a přidáme cukr a šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče. Vaříme, dokud nevznikne hustý sirup. Pak jeden chemicky neošetřený pomeranč nakrájíme na plátky, které prohřejeme v sirupu.
  5. Maso servírujeme na talíř obložené plátky pomeranče a přelijeme vypečenou šťávou.