Broskvový dezert s vanilkovým krémem
Ingredience
Kompot broskvový |
300 g |
Piškoty dětské kulaté |
200 g |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
20 g |
Kakao |
1 kávová lžička |
Pudinkový prášek - vanilkový |
40 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
8 dl |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve připravíme do kastrůlku pochoutkovou smetanu, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a přidáme vanilkový pudinkový prášek. Za stálého míchání na mírném ohni vaříme dokud krém nezhoustne. Potom stáhneme z ohně.
- Na jednotlivé talířky naskládáme piškoty, pokapeme je kompotovou šťávou z broskví. Na piškoty naskládáme na kostky nakrájené broskve a zalijeme teplým krémem. Vložíme do lednice, necháme vychladit.
- Těsně před podáváním dezert ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, do které přidáme kakao.