Broskvový dezert s vanilkovým krémem

Ingredience


Kompot broskvový 300 g
Piškoty dětské kulaté 200 g
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Cukr vanilka 20 g
Kakao 1 kávová lžička
Pudinkový prášek - vanilkový 40 g
Smetana 16% (pochoutková) 8 dl
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve připravíme do kastrůlku pochoutkovou smetanu, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a přidáme vanilkový pudinkový prášek. Za stálého míchání na mírném ohni vaříme dokud krém nezhoustne. Potom stáhneme z ohně.
  2. Na jednotlivé talířky naskládáme piškoty, pokapeme je kompotovou šťávou z broskví. Na piškoty naskládáme na kostky nakrájené broskve a zalijeme teplým krémem. Vložíme do lednice, necháme vychladit.
  3. Těsně před podáváním dezert ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, do které přidáme kakao.