Melounový dezert s krémem

Ingredience


Hroznové víno 200 g
Meloun cukrový 500 g
Rum 1 dl
Sýr Feta 100 g
Mléko zahuštěné neslazené 100 g
Pomerančová šťáva 50 ml
Tvaroh jemný 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný meloun nakrájíme na malé kousky, které naaranžujeme na jednotlivé dezertní talířky. Každou porci polijeme rumem. Přidáme na malé kostičky nakrájený sýr Feta.
  2. Tvaroh dáme do misky, přidáme kondenzované mléko, pomerančovou šťávu. Vše dohromady dobře prošleháme. Hotový krém naneseme na meloun a sýr.
  3. Povrch dezertu ozdobíme omytým a osušeným hroznovým vínem. Vložíme do lednice, kde udržujeme až do podávání.