Melounový dezert s krémem
Ingredience
Hroznové víno |
200 g |
Meloun cukrový |
500 g |
Rum |
1 dl |
Sýr Feta |
100 g |
Mléko zahuštěné neslazené |
100 g |
Pomerančová šťáva |
50 ml |
Tvaroh jemný |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný meloun nakrájíme na malé kousky, které naaranžujeme na jednotlivé dezertní talířky. Každou porci polijeme rumem. Přidáme na malé kostičky nakrájený sýr Feta.
- Tvaroh dáme do misky, přidáme kondenzované mléko, pomerančovou šťávu. Vše dohromady dobře prošleháme. Hotový krém naneseme na meloun a sýr.
- Povrch dezertu ozdobíme omytým a osušeným hroznovým vínem. Vložíme do lednice, kde udržujeme až do podávání.