Vepřová panenka s limetkami
Ingredience
Koriandr čerstvý |
100 g |
Limetka |
4 ks |
Omáčka rybí |
1 dl |
Omáčka ústřicová |
1 dl |
Pepř červený celý |
20 g |
Vepřová panenka |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso osušíme, nakrájíme na asi 2cm kousky a vložíme do mísy. Zalijeme ústřicovou a rybí omáčkou a necháme 10 minut marinovat. Bambusové košíky vyložíme plátky limetky, na ně rozložíme kousky masa a zakryjeme listy koriandru. Košíky uzavřeme a vložíme do woku nad vroucí vodu, 5 minut necháme vařit zakryté, potom košíky prohodíme, aby se pokrm připravoval stejnoměrně a dusíme dalších 5 minut. Wok odstavíme z ohně a maso necháme ještě 10 minut zakryté dojít.
- Pokrm podáváme posypaný červeným pepřem.