Kaštanové kuličky plněné višněmi

Ingredience


Brandy 1 dl
Citronová kůra 2 kávová lžička
Citronová šťáva 3 ml
Čokoláda hořká 200 g
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Kaštany jedlé 300 g
Mandle 100 g
Mléko polotučné 1 l
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Rum 50 ml
Višně 200 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté višně dáme do brandy, kde je necháme nejméně 30 minut namáčet.
  2. Kaštany spaříme 1 l vroucí vody a necháme je ve vodě 15 minut. Potom je scedíme, oloupeme, zalijeme mlékem a na mírném ohni dusíme doměkka. Měkké a teplé kaštany prolisujeme, dáme do misky. Přilijeme rum, citrónovou kůru a šťávu, přisypeme cukr. Nakonec přidáme nastrouhané mandle a rukou vypracujeme těsto.
  3. Těsto na moukou posypaném válu rozválíme, pomoci skleničky vykrojíme kolečka. Do středu každého položíme okapanou višni a pomocí dlaní vytvoříme kuličku.
  4. Hořkou čokoládu nakrájíme na kousky a v teflonové pánvičce na mírném ohni rozpustíme. Kaštanové kuličky obalujeme v čokoládě, necháme ztuhnout.