Grilované jehněčí s rýžovými nudlemi

Ingredience


Baby špenát 90 g
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Fazolová černá omáčka 30 ml
Jehněčí kýta 500 g
Nudle rýžové 250 g
Olej arašídový (podzemnicový) 60 ml
Olej sezamový 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno rýžové japonské - Mirin 2 polévková lžíce
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso pokrájíme na menší kousky. Špenát opláchneme a necháme okapat.
  2. Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme. Smícháme dohromady 40 ml arašídového oleje, mirin, sezamový olej a cukr a směs nalijeme do uvařených nudlí. Omáčku z černých fazolí, 20 ml arašídového oleje a maso smícháme dohromady. Maso na grilovací pánvi ugrilujeme, cca 5 minut z každé strany, poté nakrájíme na tenké plátky, které společně se špenátem zamícháme do nudlí. Osolíme, opepříme. Servírujeme horké.