Grilované jehněčí s rýžovými nudlemi
Ingredience
Baby špenát |
90 g |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Fazolová černá omáčka |
30 ml |
Jehněčí kýta |
500 g |
Nudle rýžové |
250 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
60 ml |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno rýžové japonské - Mirin |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso pokrájíme na menší kousky. Špenát opláchneme a necháme okapat.
- Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme. Smícháme dohromady 40 ml arašídového oleje, mirin, sezamový olej a cukr a směs nalijeme do uvařených nudlí. Omáčku z černých fazolí, 20 ml arašídového oleje a maso smícháme dohromady. Maso na grilovací pánvi ugrilujeme, cca 5 minut z každé strany, poté nakrájíme na tenké plátky, které společně se špenátem zamícháme do nudlí. Osolíme, opepříme. Servírujeme horké.