Nudle Hokkien s chřestem a hovězím masem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chřest bílý |
350 g |
Hovězí kýta |
500 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
350 g |
Nudle Hokkien |
450 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
60 ml |
Omáčka ústřicová |
30 ml |
Sůl |
1 špetka |
Víno rýžové čínské |
15 ml |
Voda pitná |
2060 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 14 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso pokrájíme na tenké proužky, česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Chřest a kukuřičky krájíme na hrubší kusy.
- Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme. Dvě třetiny oleje rozpálíme, osmažíme na něm maso, to poté vyjmeme a dáme stranou. Dolijeme zbytek oleje, přidáme česnek a smažíme 1 minutu, poté přidáme chřest a kukuřičky, smažíme 3 minuty. Přimícháme hovězí maso, ústřicovou omáčku, víno a 60 ml vody. Smažíme další 2 minuty.