Nudle Hokkien s chřestem a hovězím masem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chřest bílý 350 g
Hovězí kýta 500 g
Kukuřice cukrová nakládaná 350 g
Nudle Hokkien 450 g
Olej arašídový (podzemnicový) 60 ml
Omáčka ústřicová 30 ml
Sůl 1 špetka
Víno rýžové čínské 15 ml
Voda pitná 2060 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso pokrájíme na tenké proužky, česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Chřest a kukuřičky krájíme na hrubší kusy.
  2. Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme. Dvě třetiny oleje rozpálíme, osmažíme na něm maso, to poté vyjmeme a dáme stranou. Dolijeme zbytek oleje, přidáme česnek a smažíme 1 minutu, poté přidáme chřest a kukuřičky, smažíme 3 minuty. Přimícháme hovězí maso, ústřicovou omáčku, víno a 60 ml vody. Smažíme další 2 minuty.