Nudle s hovězím masem a vejci

Ingredience


Arašídy 80 g
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 100 g
Hovězí kýta 500 g
Hovězí vývar základní 60 ml
Koriandr čerstvý 10 g
Krevetová pasta 2 polévková lžíce
Nudle Hokkien 750 g
Olej arašídový (podzemnicový) 30 ml
Omáčka kecap manis 60 ml
Pasta Sambal Oelek 2 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso pokrájíme na tenké proužky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibulku opláchneme a pokrájíme na kolečka. Koriandr omyjeme a nakrájíme na jemno. Arašídy nasekáme na hrubo. Vejce rozšleháme.
  2. Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme. 1/3 oleje rozpálíme a osmažíme na něm vejce. Poté vyjmeme z pánve a pokrájíme na nudličky. Do pánve přidáme další třetinu oleje, rozpálíme a přidáme maso. Smažíme 3 minuty. Usmažené maso vyjmeme a dáme stranou. Do pánve dáme zbytek oleje, česnek, cibulku, pastu sambal oelek, krevetovou pastu, kacap manis, vývar a nudle s masem. Smažíme 2 minuty, poté vmícháme pokrájená vejce a arašídy.