Nudle s hovězím masem a vejci
Ingredience
Arašídy |
80 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
100 g |
Hovězí kýta |
500 g |
Hovězí vývar základní |
60 ml |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Krevetová pasta |
2 polévková lžíce |
Nudle Hokkien |
750 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
30 ml |
Omáčka kecap manis |
60 ml |
Pasta Sambal Oelek |
2 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso pokrájíme na tenké proužky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibulku opláchneme a pokrájíme na kolečka. Koriandr omyjeme a nakrájíme na jemno. Arašídy nasekáme na hrubo. Vejce rozšleháme.
- Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme. 1/3 oleje rozpálíme a osmažíme na něm vejce. Poté vyjmeme z pánve a pokrájíme na nudličky. Do pánve přidáme další třetinu oleje, rozpálíme a přidáme maso. Smažíme 3 minuty. Usmažené maso vyjmeme a dáme stranou. Do pánve dáme zbytek oleje, česnek, cibulku, pastu sambal oelek, krevetovou pastu, kacap manis, vývar a nudle s masem. Smažíme 2 minuty, poté vmícháme pokrájená vejce a arašídy.