Nudle s vepřovým masem a hráškem
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Hrášek mražený |
150 g |
Kafirové listy |
4 ks |
Kari pasta |
2 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
30 ml |
Nudle Hokkien |
500 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
30 ml |
Omáčka rybí |
15 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová kýta |
500 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso pokrájíme na tenké proužky. Hrášek necháme rozmrazit. Listy papedy a chilli papričky pokrájíme na menší kousky.
- Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme a přidáme maso, smažíme 4 minuty, přidáme kari pastu, limetkovou šťávu, rybí omáčku, cukr, listy papedy, hrášek a chilli. Smažíme další 3 minuty. Hotovou omáčku servírujeme s uvařenými nudlemi.