Nudle s vepřovým masem a hráškem

Ingredience


Chilli paprička 2 ks
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Hrášek mražený 150 g
Kafirové listy 4 ks
Kari pasta 2 polévková lžíce
Limetková šťáva 30 ml
Nudle Hokkien 500 g
Olej arašídový (podzemnicový) 30 ml
Omáčka rybí 15 ml
Sůl 1 špetka
Vepřová kýta 500 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso pokrájíme na tenké proužky. Hrášek necháme rozmrazit. Listy papedy a chilli papričky pokrájíme na menší kousky.
  2. Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme a přidáme maso, smažíme 4 minuty, přidáme kari pastu, limetkovou šťávu, rybí omáčku, cukr, listy papedy, hrášek a chilli. Smažíme další 3 minuty. Hotovou omáčku servírujeme s uvařenými nudlemi.