Maso v jogurtu s pečenými novými brambory
Ingredience
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Vepřové kotlety |
600 g |
Citronová šťáva |
0.5 kávová lžička |
Hořčice |
0.5 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Brambory |
1 kg |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si marinádu: do mísy dáme bílý jogurt, hořčici, citrónovou šťávu, sůl, pepř 4 barev, extra olivový olej a sušené bylinky: rozmarýn, tymián a oregano. Vše důkladně promícháme.
- Vepřové libové plátky masa z vepřové kotlety (silné asi 1-1.5 cm) omyjeme, osušíme a ponoříme je do jogurtové marinády. Necháme je marinovat v chladničce několik hodin.
- Přibližně 35-40 minut před přípravou masa pečlivě omyjeme nové brambory, podle velikosti je rozkrájíme se slupkou na poloviny i čtvrtky. V míse je promícháme se solí a kmínem. Dáme je na plech a bez omastku je upečeme v předehřáté troubě při 200°C -220°C. Pečeme je do zlatohněda přibližně 40 - 45 minut.
- Ve větší pánvi si rozpálíme olivový olej, na kterém plátky masa restujeme dozlatova z každé strany 4-5 minut.
- Maso dáme na talíře s pečenými brambory, které pokapeme extra olivovým olejem, posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou a hned servírujeme.