Maso v jogurtu s pečenými novými brambory

Ingredience


Olej olivový 3 polévková lžíce
Vepřové kotlety 600 g
Citronová šťáva 0.5 kávová lžička
Hořčice 0.5 polévková lžíce
Jogurt bílý 200 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Rozmarýn sušený 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 1 kávová lžička
Brambory 1 kg
Kmín celý 1 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si marinádu: do mísy dáme bílý jogurt, hořčici, citrónovou šťávu, sůl, pepř 4 barev, extra olivový olej a sušené bylinky: rozmarýn, tymián a oregano. Vše důkladně promícháme.
  2. Vepřové libové plátky masa z vepřové kotlety (silné asi 1-1.5 cm) omyjeme, osušíme a ponoříme je do jogurtové marinády. Necháme je marinovat v chladničce několik hodin.
  3. Přibližně 35-40 minut před přípravou masa pečlivě omyjeme nové brambory, podle velikosti je rozkrájíme se slupkou na poloviny i čtvrtky. V míse je promícháme se solí a kmínem. Dáme je na plech a bez omastku je upečeme v předehřáté troubě při 200°C -220°C. Pečeme je do zlatohněda přibližně 40 - 45 minut.
  4. Ve větší pánvi si rozpálíme olivový olej, na kterém plátky masa restujeme dozlatova z každé strany 4-5 minut.
  5. Maso dáme na talíře s pečenými brambory, které pokapeme extra olivovým olejem, posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou a hned servírujeme.