Rýžové nudle s houbami a krevetami
Ingredience
Cibulka jarní |
90 g |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Houby enoki |
125 g |
Krevety tygří - loupané |
750 g |
Nudle rýžové |
500 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
60 ml |
Shiitake houby |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno rýžové japonské - Mirin |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby pokrájíme na plátky, cibulky opláchneme a pokrájíme na kolečka. Krevety opláchneme.
- Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Mirin smícháme se sójovou omáčkou, 1 lžící oleje a cukrem. Do připravené marinády dáme na 10 minut krevety. Lžíci oleje rozpálíme na pánvi, přidáme marinované krevety (marinádu slijeme a uschováme) a smažíme 2 minuty. Poté z pánve vyjmeme, do pánve dáme zbytek oleje a houby shiitake, které smažíme 1 minutu. Pak vlijeme marinádu z krevet, houby enoki, cibulku a krevety. Smažíme 2 minuty. Přidáme nudle a ještě 2 minuty smažíme, poté ihned servírujeme.