Rýžové nudle s houbami a krevetami

Ingredience


Cibulka jarní 90 g
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Houby enoki 125 g
Krevety tygří - loupané 750 g
Nudle rýžové 500 g
Olej arašídový (podzemnicový) 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 60 ml
Shiitake houby 150 g
Sůl 1 špetka
Víno rýžové japonské - Mirin 2 polévková lžíce
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby pokrájíme na plátky, cibulky opláchneme a pokrájíme na kolečka. Krevety opláchneme.
  2. Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Mirin smícháme se sójovou omáčkou, 1 lžící oleje a cukrem. Do připravené marinády dáme na 10 minut krevety. Lžíci oleje rozpálíme na pánvi, přidáme marinované krevety (marinádu slijeme a uschováme) a smažíme 2 minuty. Poté z pánve vyjmeme, do pánve dáme zbytek oleje a houby shiitake, které smažíme 1 minutu. Pak vlijeme marinádu z krevet, houby enoki, cibulku a krevety. Smažíme 2 minuty. Přidáme nudle a ještě 2 minuty smažíme, poté ihned servírujeme.