Těstoviny Fusilli se smetanou a brokolicí
Ingredience
Brokolice |
450 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
1.5 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Fusilli |
450 g |
Voda pitná |
2.5 dl |
Vývar zeleninový |
2.5 dl |
Mozzarella |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Brokolici opláchneme studenou vodou, rozebereme ji na růžičky a necháme okapat. Sýr Mozzarella najemno nastrouháme.
- Ve větším hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli. Pak přidáme růžičky brokolice a těstoviny a krátce je prohřejeme. Do hrnce přilijeme vývar a 10 minut vše vaříme na mírném ohni. Směs dochutíme pepřem a solí. Během vaření přiléváme vodu.
- V menším nízkém hrnci smícháme zbylé máslo s moukou a připravíme si světlou jíšku, do které postupně přimícháme smetanu. Pak přidáme nastrouhaný sýr a omáčku dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
- Z hrnce s uvařenými těstovinami a brokolicí slijeme vodu a vlijeme do něj sýrovou omáčku, promícháme a krátce prohřejeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.