Těstoviny Fusilli se smetanou a brokolicí

Ingredience


Brokolice 450 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 1.5 dl
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Fusilli 450 g
Voda pitná 2.5 dl
Vývar zeleninový 2.5 dl
Mozzarella 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Brokolici opláchneme studenou vodou, rozebereme ji na růžičky a necháme okapat. Sýr Mozzarella najemno nastrouháme.
  2. Ve větším hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli. Pak přidáme růžičky brokolice a těstoviny a krátce je prohřejeme. Do hrnce přilijeme vývar a 10 minut vše vaříme na mírném ohni. Směs dochutíme pepřem a solí. Během vaření přiléváme vodu.
  3. V menším nízkém hrnci smícháme zbylé máslo s moukou a připravíme si světlou jíšku, do které postupně přimícháme smetanu. Pak přidáme nastrouhaný sýr a omáčku dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
  4. Z hrnce s uvařenými těstovinami a brokolicí slijeme vodu a vlijeme do něj sýrovou omáčku, promícháme a krátce prohřejeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.