Omáčka s bílým vínem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Dolin - Vermouth |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
2 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar rybí |
400 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Nejdříve nasekáme šalotku najemno, poté ji na rozehřátém oleji osmahneme dozlatova.
- Přilijeme vermut a bílé víno, když se směs začne vařit přidáme smetanu a fond. Nakonec vmícháme máslo a krátce povaříme.
- Omáčku rozmixujeme a promícháme s citrónovou šťávou, solí a pepřem. Ihned servírujeme.