Omáčka s bílým vínem

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Dolin - Vermouth 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř cayenský 2 špetka
Šalotka 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Víno bílé 100 ml
Vývar rybí 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve nasekáme šalotku najemno, poté ji na rozehřátém oleji osmahneme dozlatova.
  2. Přilijeme vermut a bílé víno, když se směs začne vařit přidáme smetanu a fond. Nakonec vmícháme máslo a krátce povaříme.
  3. Omáčku rozmixujeme a promícháme s citrónovou šťávou, solí a pepřem. Ihned servírujeme.