Ovocná omáčka s vínem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Kompot brusinkový |
125 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
Víno červené |
125 ml |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1 špetka |
Želé rybízové |
125 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve nakrájíme kůru a vymačkáme šťávu z omytého pomeranče.
- Pomerančovou šťávu smícháme v rendlíku s polovinou vína a dáme vařit, poté vmícháme pomerančovou kůru a krátce povaříme.
- Želé promačkáme sítem, smícháme s brusinkovým kompotem, zbylým vínem, směsí z rendlíku, citrónovou šťávou, zázvorem a umletým pepřem.
- Nakonec promícháme hořčici s vodou a přimícháme do směsi.
- Směs důkladně promícháme a před podáváním necháme zhruba 10 hodin v chladničce.