Ovocná omáčka s vínem

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Kompot brusinkový 125 g
Pepř cayenský 1 špetka
Pomeranče 1 ks
Víno červené 125 ml
Voda pitná 1 polévková lžíce
Zázvor mletý 1 špetka
Želé rybízové 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve nakrájíme kůru a vymačkáme šťávu z omytého pomeranče.
  2. Pomerančovou šťávu smícháme v rendlíku s polovinou vína a dáme vařit, poté vmícháme pomerančovou kůru a krátce povaříme.
  3. Želé promačkáme sítem, smícháme s brusinkovým kompotem, zbylým vínem, směsí z rendlíku, citrónovou šťávou, zázvorem a umletým pepřem.
  4. Nakonec promícháme hořčici s vodou a přimícháme do směsi.
  5. Směs důkladně promícháme a před podáváním necháme zhruba 10 hodin v chladničce.