Nepečené jablkové řezy
Ingredience
Marmeláda višňová |
150 g |
Sušenky BeBe kakaové |
400 g |
Citronová šťáva |
2 ml |
Cukr krupice |
100 g |
Cukr skořicový |
20 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Jablka |
700 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Ořechy vlašské |
200 g |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Rozinky bílé |
100 g |
Rum |
50 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Příprava náplně: Oloupaná a jemně nastrouhaná jablka dáme ho hrnce na rozpuštěné máslo. Přidáme drobně nasekané rozinky, krupicový, vanilkový a skořicový cukr, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, citrónovou šťávu, rum. Vše podusíme na mírném ohni 15 minut. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
- Na pracovní plochu roztáhneme potravinářskou fólii. Třetinu sušenek potřeme marmeládou a naskládáme je jednu těsně vedle druhé na folii. Na povrch sušenek rozetřeme půlku připravené náplně. Potom opět naskládáme marmeládou potřené sušenky, zase náplň a ukončíme zbylými sušenkami. Zabalíme do fólie, pěkně urovnáme a dáme do ledničky ztuhnout a dobře vychladnout.
- Okraje a povrch řezů potřeme vyšlehanou šlehačkou, posypeme pomletými ořechy a ostrým nožem nakrájíme na řezy.