Nepečené jablkové řezy

Ingredience


Marmeláda višňová 150 g
Sušenky BeBe kakaové 400 g
Citronová šťáva 2 ml
Cukr krupice 100 g
Cukr skořicový 20 g
Cukr vanilka 20 g
Jablka 700 g
Máslo čerstvé 60 g
Ořechy vlašské 200 g
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Rozinky bílé 100 g
Rum 50 ml
Smetana 33% (šlehačka) 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava náplně: Oloupaná a jemně nastrouhaná jablka dáme ho hrnce na rozpuštěné máslo. Přidáme drobně nasekané rozinky, krupicový, vanilkový a skořicový cukr, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, citrónovou šťávu, rum. Vše podusíme na mírném ohni 15 minut. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
  2. Na pracovní plochu roztáhneme potravinářskou fólii. Třetinu sušenek potřeme marmeládou a naskládáme je jednu těsně vedle druhé na folii. Na povrch sušenek rozetřeme půlku připravené náplně. Potom opět naskládáme marmeládou potřené sušenky, zase náplň a ukončíme zbylými sušenkami. Zabalíme do fólie, pěkně urovnáme a dáme do ledničky ztuhnout a dobře vychladnout.
  3. Okraje a povrch řezů potřeme vyšlehanou šlehačkou, posypeme pomletými ořechy a ostrým nožem nakrájíme na řezy.