Grilovaný pstruh na roštu

Ingredience


Citrony 2 ks
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pstruh 1600 g
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do studené vody namočíme asi na hodinu 8 bambusových špejlí. Pstruhy rozporcujeme tak, aby z nich byli filety, které hodně osolíme. Ryby necháme asi 20 minut odležet. Mezitím si rošt potřeme olejem.
  2. Filety propíchneme špejlemi, aby se nekroutily a nerozpadaly.
  3. Předehřejeme troubu na vyšší teplotu. Nastavíme režim na grilování.
  4. Rošt s filetami položíme na plech a dáme do trouby. Filety grilujeme asi 5 minut z každé strany. Grilovaného pstruha obložíme citronem a podáváme.