Grilovaný pstruh na roštu
Ingredience
Citrony |
2 ks |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pstruh |
1600 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do studené vody namočíme asi na hodinu 8 bambusových špejlí. Pstruhy rozporcujeme tak, aby z nich byli filety, které hodně osolíme. Ryby necháme asi 20 minut odležet. Mezitím si rošt potřeme olejem.
- Filety propíchneme špejlemi, aby se nekroutily a nerozpadaly.
- Předehřejeme troubu na vyšší teplotu. Nastavíme režim na grilování.
- Rošt s filetami položíme na plech a dáme do trouby. Filety grilujeme asi 5 minut z každé strany. Grilovaného pstruha obložíme citronem a podáváme.