Kotlík z vařené zeleniny
Ingredience
Brambory |
250 g |
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
1 ks |
Hovězí kližka |
800 g |
Kapusta hlávková |
0.25 ks |
Karotka baby |
100 g |
Kosti hovězí řídké |
3 ks |
Květák |
0.25 ks |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
8 ks |
Petržel kořen |
2 ks |
Petržel - nať |
50 g |
Pórek |
1 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Cibuli neloupeme, ale rozpůlíme a řeznými plochami dolů vložíme do hrnce. Opečeme dohněda a pak zalijeme vodou. Opláchneme maso a kosti a přidáme je k cibuli.
- Oškrábeme jednu mrkev, jednu kořenovou petržel a polovinu celeru a nakrájíme nadrobno a vsypeme do hrnce. Přidáme kuličky pepře a směs přivedeme k varu. Z povrchu odebíráme pěnu. Osolíme a bez pokličky vaříme 90 minut.
- Oškrábeme baby karotku, zbylou normální mrkev, zbylou kořenovou petržel a polovinu celeru a brambory. Květák rozebereme na jednotlivé růžičky. Kapustu pokrájíme na nudličky. Opláchneme pórek a jeho bílou část pokrájíme na kolečka. Na plátky pokrájíme omytou cuketu. Jemně nasekáme petrželku.
- Vyndáme maso a kosti. Vývar přecedíme přes síto a vlijeme ho zpátky do hrnce. Odpaříme ho na litr objemu a pak do něj vložíme připravenou zeleninu. Vaříme 30 minut na mírné teplotě.
- Oddělíme od masa kosti a maso přidáme k zelenině. Přidáme nasekanou petrželku.