Kotlík z vařené zeleniny

Ingredience


Brambory 250 g
Celer bulvový 1 ks
Cibule 1 ks
Cuketa 1 ks
Hovězí kližka 800 g
Kapusta hlávková 0.25 ks
Karotka baby 100 g
Kosti hovězí řídké 3 ks
Květák 0.25 ks
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 8 ks
Petržel kořen 2 ks
Petržel - nať 50 g
Pórek 1 ks
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli neloupeme, ale rozpůlíme a řeznými plochami dolů vložíme do hrnce. Opečeme dohněda a pak zalijeme vodou. Opláchneme maso a kosti a přidáme je k cibuli.
  2. Oškrábeme jednu mrkev, jednu kořenovou petržel a polovinu celeru a nakrájíme nadrobno a vsypeme do hrnce. Přidáme kuličky pepře a směs přivedeme k varu. Z povrchu odebíráme pěnu. Osolíme a bez pokličky vaříme 90 minut.
  3. Oškrábeme baby karotku, zbylou normální mrkev, zbylou kořenovou petržel a polovinu celeru a brambory. Květák rozebereme na jednotlivé růžičky. Kapustu pokrájíme na nudličky. Opláchneme pórek a jeho bílou část pokrájíme na kolečka. Na plátky pokrájíme omytou cuketu. Jemně nasekáme petrželku.
  4. Vyndáme maso a kosti. Vývar přecedíme přes síto a vlijeme ho zpátky do hrnce. Odpaříme ho na litr objemu a pak do něj vložíme připravenou zeleninu. Vaříme 30 minut na mírné teplotě.
  5. Oddělíme od masa kosti a maso přidáme k zelenině. Přidáme nasekanou petrželku.