Zeleninové lečo po francouzsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Cuketa |
1 ks |
Lilek |
1 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Rozmarýn čerstvý |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
50 g |
Víno bílé |
5 polévková lžíce |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvaříme si vodu, ve které spaříme rajčata, rozkrájíme je na čtvrtiny a odstraníme semínka. Omyjeme lilek a cuketu. Nakrájíme zeleninu na plátky. Lilkové plátky posolíme a nechám 20 minut odležet. Papriky omyjeme a rozpůlíme, pokrájíme je na nudličky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a rozmačkáme.
- Na velké pánvi rozehřejeme olej a vložíme cibuli a česnek. Podusíme a přidáme rajčata a papriky. Zalijeme vínem a dusíme 10 minut.
- Vmícháme cuketu a lilek. Osolíme a opepříme. Přidáme rozmarýn a tymián. Pokud chceme, aby lečo bylo husté a měkké, dusíme ho ještě o 10 minut déle.