Zeleninové lečo po francouzsku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 3 ks
Cuketa 1 ks
Lilek 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 4 ks
Rozmarýn čerstvý 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 50 g
Víno bílé 5 polévková lžíce
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme si vodu, ve které spaříme rajčata, rozkrájíme je na čtvrtiny a odstraníme semínka. Omyjeme lilek a cuketu. Nakrájíme zeleninu na plátky. Lilkové plátky posolíme a nechám 20 minut odležet. Papriky omyjeme a rozpůlíme, pokrájíme je na nudličky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a rozmačkáme.
  2. Na velké pánvi rozehřejeme olej a vložíme cibuli a česnek. Podusíme a přidáme rajčata a papriky. Zalijeme vínem a dusíme 10 minut.
  3. Vmícháme cuketu a lilek. Osolíme a opepříme. Přidáme rozmarýn a tymián. Pokud chceme, aby lečo bylo husté a měkké, dusíme ho ještě o 10 minut déle.