Tygří krevety s dipem

Ingredience


Krevety tygří - loupané 20 ks
Limetka 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř 4 barev 0.5 kávová lžička
Strouhanka 60 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Majonéza 170 g
Ocet rýžový 1 polévková lžíce
Okurka salátová 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Šalotka 1 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety očistěte a do každé z krevet udělejte tři zářezy. Krevety položte a lehce na ně zatlačte, aby došlo k porušení tkáně, tím se tolik nekroutí.
  2. Do menší misky rozklepněte vejce a přilijte 1 lžíci vody, vše dobře ušlehejte. V další misce smíchejte mouku, pepř a sůl. Každou krevetu obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance.
  3. Připravte si dip. V misce smíchejte majonézu, nasekanou okurku, ocet, šalotku, petržel, česnek, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
  4. Nechte odležet v ledničce.
  5. Na hlubší pánev nalijte olej, rozpalte a smažte krevety, dokud nebudou dozlatova. Poté nechte okapat na ubrousku. Krevety podávejte s dipem a kousky limetky.