Tygří krevety s dipem
Ingredience
Krevety tygří - loupané |
20 ks |
Limetka |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pepř 4 barev |
0.5 kávová lžička |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Majonéza |
170 g |
Ocet rýžový |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety očistěte a do každé z krevet udělejte tři zářezy. Krevety položte a lehce na ně zatlačte, aby došlo k porušení tkáně, tím se tolik nekroutí.
- Do menší misky rozklepněte vejce a přilijte 1 lžíci vody, vše dobře ušlehejte. V další misce smíchejte mouku, pepř a sůl. Každou krevetu obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance.
- Připravte si dip. V misce smíchejte majonézu, nasekanou okurku, ocet, šalotku, petržel, česnek, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
- Nechte odležet v ledničce.
- Na hlubší pánev nalijte olej, rozpalte a smažte krevety, dokud nebudou dozlatova. Poté nechte okapat na ubrousku. Krevety podávejte s dipem a kousky limetky.