Lilek v jogurtové omáčce
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Cukr třtinový |
5 g |
Fenykl obecný |
5 g |
Jogurt bílý |
200 g |
Kmín římský |
5 g |
Lilek |
250 g |
Mák - semena |
5 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Lilek očistíme a podélně nakrájíme na tenké proužky. Vložíme do ploché mísy a posypeme solí, necháme asi 30 minut vymáčet.
- Na pánvi nasucho osmahneme mák a římský kmín a ještě teplé umeleme. Ve woku rozpustíme máslo a na něm zpěníme nasekané chilli papričky a fenykl. Lilek vymačkáme, opláchneme studenou vodou a osušíme, přidáme na pánev a 5 minut na mírném ohni smažíme dohněda. Zalijeme jogurtem smíchaným s vodou a zakryté necháme povařit 10 minut, dokud lilek není měkký a omáčka nezhoustne. Do odstaveného pokrmu vmícháme opražený a pomletý mák a kmín, třtinový cukr a podáváme.