Těstovinový koláč se žampiony a paprikou

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 75 g
Mléko polotučné 1.5 dl
Muškátový oříšek 1 špetka
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 16% (pochoutková) 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Těstoviny konzumní 250 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě podle návodu na obalu al dente, poté je scedíme, vrátíme do hrnce, promícháme s třetinou množství másla a rozložíme je do vymazané dortové formy s oddělitelným dnem.
  2. Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní jádřinec, opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme je na plátky.
  3. V nízkém hrnci rozehřejeme zbylé máslo a necháme v něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme nakrájené žampiony a papriku a vše za stálého míchání krátce - přibližně 2 až 3 minuty - smažíme. Zeleninu dáme do formy na uvařené těstoviny.
  4. V míse ušleháme vejce, smetanu a mléko, směs ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, nalijeme ji do formy a vše posypeme nastrouhaným sýrem.
  5. Koláč pečeme přibližně 40 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů, dokud neztuhne náplň a sýr nemá zlatavou barvu. Pak koláč opatrně vyndáme z formy, rozkrájíme na porce, dáme na servírovací talíře a podáváme.