Těstovinový koláč se žampiony a paprikou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
75 g |
Mléko polotučné |
1.5 dl |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 16% (pochoutková) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Těstoviny konzumní |
250 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě podle návodu na obalu al dente, poté je scedíme, vrátíme do hrnce, promícháme s třetinou množství másla a rozložíme je do vymazané dortové formy s oddělitelným dnem.
- Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní jádřinec, opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme je na plátky.
- V nízkém hrnci rozehřejeme zbylé máslo a necháme v něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme nakrájené žampiony a papriku a vše za stálého míchání krátce - přibližně 2 až 3 minuty - smažíme. Zeleninu dáme do formy na uvařené těstoviny.
- V míse ušleháme vejce, smetanu a mléko, směs ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, nalijeme ji do formy a vše posypeme nastrouhaným sýrem.
- Koláč pečeme přibližně 40 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů, dokud neztuhne náplň a sýr nemá zlatavou barvu. Pak koláč opatrně vyndáme z formy, rozkrájíme na porce, dáme na servírovací talíře a podáváme.