Sekaná pečeně

Sekaná pečeně - obrázek

Ingredience


Česnek 10 g
Cibule 40 g
Hovězí maso přední 150 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka polohrubá 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Slanina vepřová 40 g
Strouhanka 90 g
Sůl 20 g
Tuk 80 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřový bok 220 g
Vepřový ořez 150 g
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí a vepřové maso omyjeme, mírně osolíme a jemně umeleme s cibulí. Za postupného přilévání studené vody vymícháme na lepkavou hmotu.
  2. Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a polovinu na hrubo umeleme, druhou polovinu nakrájíme na kostičky.
  3. Do masové hmoty přidáme strouhanku, mléko, rozmíchané vejce, pepř, česnek utřený se solí, prosátou mouku, umletý i nakrájený bůček a slaninu. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme šišky, které vkládáme do pekáče vytřeného tukem.
  4. Po krátkém zapečení sekanou podlijeme trochou vody a za občasného přelévání šťávou (výpekem) a dolévání vody ji upečeme do zlatavé barvy.
  5. Nakonec upečenou sekanou vyjmeme, výpek rozředíme vodou, přisolíme, přecedíme a převaříme.