Těstoviny s květákem a sýrovou omáčkou

Ingredience


Květák 1 ks
Mléko polotučné 2 dl
Pažitka 1 hrst
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 25 g
Sýr smetanový tavený 45% 300 g
Těstoviny konzumní 400 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák opláchneme studenou vodou a rozdělíme ho na růžičky, které necháme vařit doměkka v osolené vroucí vodě. Pak květák scedíme a necháme okapat.
  2. Do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody dáme vařit těstoviny a uvaříme je al dente.
  3. Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Parmezán nastrouháme najemno.
  4. V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, pak k němu přimícháme mléko a uvařený květák.
  5. Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s květákem, posypeme nastrouhaným parmezánem a jemně nasekanou pažitkou a podáváme.