Rigatoni s drůbežími játry

Ingredience


Bazalka 50 g
Játra drůbeží 400 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 2 g
Pórek 200 g
Sůl 5 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek s paprikou opláchneme a osušíme. Pórky podélně rozkrojíme, nakrájíme na tenké proužky, papriku rozkrojíme, očistíme od bílé dužiny a semínek, znova opláchneme a nakrájíme na tenké proužky.
  2. Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 litry osolené vody, uvaříme rigatoni na skus podle návodu na obalu, slijeme přes síto a dáme okapat.
  3. Mezitím opláchneme drůbeží játra, osušíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a krátce játra opečeme. Osolíme, opepříme, vyndáme na talíř a dáme na teplé místo.
  4. Nakrájený pórek a papriku podusíme na olivovém oleji za stálého míchání 3 - 4 minuty.
  5. Smícháme dohromady játra, zeleninu, těstoviny, lehce protřeseme, rozdělíme na předehřáté talíře a ozdobíme nasekanou bazalkou.