Rigatoni s drůbežími játry
Ingredience
Bazalka |
50 g |
Játra drůbeží |
400 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 g |
Pórek |
200 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pórek s paprikou opláchneme a osušíme. Pórky podélně rozkrojíme, nakrájíme na tenké proužky, papriku rozkrojíme, očistíme od bílé dužiny a semínek, znova opláchneme a nakrájíme na tenké proužky.
- Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 litry osolené vody, uvaříme rigatoni na skus podle návodu na obalu, slijeme přes síto a dáme okapat.
- Mezitím opláchneme drůbeží játra, osušíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a krátce játra opečeme. Osolíme, opepříme, vyndáme na talíř a dáme na teplé místo.
- Nakrájený pórek a papriku podusíme na olivovém oleji za stálého míchání 3 - 4 minuty.
- Smícháme dohromady játra, zeleninu, těstoviny, lehce protřeseme, rozdělíme na předehřáté talíře a ozdobíme nasekanou bazalkou.