Toasty s míchanými vejci a smetanou
Ingredience
Chléb toastový |
2 krajíc |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Sůl |
3 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
1 ks |
Cukr krupice |
3 špetka |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička |
Pepř bílý |
3 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
3 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rajčata nakrájíme na plátky, pažitku a malou jarní cibulku omyjeme, pažitku drobně pokrájíme, cibulku nakrájíme na tenké kroužky.
- V pánvi rozehřejeme máslo, na něj rozklepneme vejce. Za stálého míchání je osolíme, ochutíme pepřem a smažíme za stálého míchání tímto způsobem: jakmile začnou tuhnout, odstavíme pánev z plotny (stále mícháme), po několika sekundách znovu postavime pánev na plotnu. Tento proces opakujeme ještě 2 x. Nakonec, když jsou vajíčka dostatečně usmažená (ale ne tuhá), přidáme smetanu s pažitkou, promícháme a odstavíme z plotny.
- V druhé pánvi rozpálíme olivový olej, na něm orestujeme plátky rajčat a cibulku, osolíme, opepříme, pokud jsou rajčata kyselejší, posypeme je 2 - 3 špetkami cukru. Restujeme jen minutu, aby změkly. Toasty rozpečeme v předehřáté troubě na do křupava (asi 2 minuty), poté je pokapeme extra olivovým olejem, navrstvíme na ně míchaná vajíčka, ozdobíme rozpečenými rajčaty s cibulkou a servírujeme.