Toasty s míchanými vejci a smetanou

Ingredience


Chléb toastový 2 krajíc
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Sůl 3 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Zakysaná smetana 1 polévková lžíce
Cibulka jarní 1 ks
Cukr krupice 3 špetka
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 kávová lžička
Pepř bílý 3 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 3 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata nakrájíme na plátky, pažitku a malou jarní cibulku omyjeme, pažitku drobně pokrájíme, cibulku nakrájíme na tenké kroužky.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, na něj rozklepneme vejce. Za stálého míchání je osolíme, ochutíme pepřem a smažíme za stálého míchání tímto způsobem: jakmile začnou tuhnout, odstavíme pánev z plotny (stále mícháme), po několika sekundách znovu postavime pánev na plotnu. Tento proces opakujeme ještě 2 x. Nakonec, když jsou vajíčka dostatečně usmažená (ale ne tuhá), přidáme smetanu s pažitkou, promícháme a odstavíme z plotny.
  3. V druhé pánvi rozpálíme olivový olej, na něm orestujeme plátky rajčat a cibulku, osolíme, opepříme, pokud jsou rajčata kyselejší, posypeme je 2 - 3 špetkami cukru. Restujeme jen minutu, aby změkly. Toasty rozpečeme v předehřáté troubě na do křupava (asi 2 minuty), poté je pokapeme extra olivovým olejem, navrstvíme na ně míchaná vajíčka, ozdobíme rozpečenými rajčaty s cibulkou a servírujeme.