Těstoviny s brokolicí a chřestem

Ingredience


Brokolice 1 ks
Chřest bílý 200 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Smetana 12% (konzumní) 1.5 dl
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 20 g
Těstoviny konzumní 400 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sýr nastrouháme na jemno, petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme na jemno.
  2. Brokolici opláchneme studenou vodou a rozebereme na růžičky. Chřest očistíme, oloupeme. Brokolici i chřest uvaříme do měkka v páře, pak je prudce zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat.
  3. Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny.
  4. Ve větší hluboké pánvi ohřejeme 3 lžíce zeleninového vývaru, v v něm rozpustíme máslo, přidáme do něj brokolici a chřest. Do pánve k zelenině přimícháme smetanu a ohříváme těsně pod bod varu. Směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
  5. Uvařené těstoviny slijeme, ve větší míse je promícháme s nakrájenou petrželkou a se směsí z pánve. Vše rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.