Těstoviny se sýrovou omáčkou a květákem

Ingredience


Květák 1 ks
Mléko polotučné 2 dl
Pažitka 1 hrst
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 25 g
Sýr smetanový tavený 45% 300 g
Těstoviny konzumní 400 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák opláchneme studenou vodou, rozdělíme na růžičky, které necháme vařit do měkka v osolené vařící vodě, poté scedíme a necháme okapat. Do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody dáme vařit těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné.
  2. Pažitku opláchneme studenou vodou, okapanou na jemno nasekáme, Parmezán nastrouháme na jemno.
  3. V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, k němu přimícháme mléko a uvařený květák.
  4. Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s květákem, posypeme nastrouhaným Parmezánem, jemně nasekanou pažitkou a podáváme.