Těstoviny se sýrovou omáčkou a květákem
Ingredience
Květák |
1 ks |
Mléko polotučné |
2 dl |
Pažitka |
1 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
25 g |
Sýr smetanový tavený 45% |
300 g |
Těstoviny konzumní |
400 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Květák opláchneme studenou vodou, rozdělíme na růžičky, které necháme vařit do měkka v osolené vařící vodě, poté scedíme a necháme okapat. Do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody dáme vařit těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné.
- Pažitku opláchneme studenou vodou, okapanou na jemno nasekáme, Parmezán nastrouháme na jemno.
- V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, k němu přimícháme mléko a uvařený květák.
- Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s květákem, posypeme nastrouhaným Parmezánem, jemně nasekanou pažitkou a podáváme.