sushi kornoutky
Ingredience
Ocet rýžový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sojová - Tamari |
1 dl |
Řasa Nori |
10 ks |
Rýže na sushi |
300 g |
Wasabi pasta |
0.5 kávová lžička |
Zázvor nakládaný |
1 polévková lžíce |
Hruška asijská nashi |
1 ks |
Krab |
100 g |
Majonéza |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Tuňák v oleji |
175 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy nasypeme rýži. Plátky řasy Nori rozdělíme na polovinu.
- V hlubším talíři smícháme maso z tuňáka a majonézu. Nakrájíme okurku i hrušku nashi na tenká kolečka. Krabí maso rozkrájíme na nudličky. Sójovou omáčku, pastu wasabi a zázvor připravíme na stůl společně s dalšími surovinami. Nachystáme misku s vodou a octem k namočení rukou při tvarování rýže.
- Do ruky vezmeme plát řasy čtvercového tvaru, doprostřed umístíme lžící rýži, přidáme maso z tuňáka, okurku, hrušku a krabí maso, opatrně zavineme.
- Podáváme se sójovou omáčkou, zázvorem a pastou wasabi.