sushi kornoutky

sushi kornoutky - obrázek

Ingredience


Ocet rýžový 1 polévková lžíce
Omáčka sojová - Tamari 1 dl
Řasa Nori 10 ks
Rýže na sushi 300 g
Wasabi pasta 0.5 kávová lžička
Zázvor nakládaný 1 polévková lžíce
Hruška asijská nashi 1 ks
Krab 100 g
Majonéza 2 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Tuňák v oleji 175 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme rýži. Plátky řasy Nori rozdělíme na polovinu.
  2. V hlubším talíři smícháme maso z tuňáka a majonézu. Nakrájíme okurku i hrušku nashi na tenká kolečka. Krabí maso rozkrájíme na nudličky. Sójovou omáčku, pastu wasabi a zázvor připravíme na stůl společně s dalšími surovinami. Nachystáme misku s vodou a octem k namočení rukou při tvarování rýže.
  3. Do ruky vezmeme plát řasy čtvercového tvaru, doprostřed umístíme lžící rýži, přidáme maso z tuňáka, okurku, hrušku a krabí maso, opatrně zavineme.
  4. Podáváme se sójovou omáčkou, zázvorem a pastou wasabi.