Hrušky s pikantní Mozzarelou

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Hrušky 3 ks
Mozzarella 3 ks
Olej olivový extra panenský 2.5 polévková lžíce
Sirup javorový 1.5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zralé sladké, ale polotvrdé hrušky se zdravou slupkou omyjeme, osušíme, rozkrájíme na poloviny a odstraníme jádřince. Hrušky nebudeme loupat, nakrájíme je na plátky silné asi 5 - 7 mm, rozložíme je ozdobně na mísu tak že mezi plátky necháme mezery, pokapeme javorovým sirupem. Chilli papričku omyjeme, osušíme, rozkrájíme a zbavíme semínek, poté ji nasekáme na drobné kousky. Mozzarelu nakrájíme na plátky, ty položíme mezi plátky hrušek. Mozzarelu posypeme mořskou solí, pokapeme extra olivovým olejem, posypeme kousky chilli a podáváme.