Hrušky s pikantní Mozzarelou
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Hrušky |
3 ks |
Mozzarella |
3 ks |
Olej olivový extra panenský |
2.5 polévková lžíce |
Sirup javorový |
1.5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zralé sladké, ale polotvrdé hrušky se zdravou slupkou omyjeme, osušíme, rozkrájíme na poloviny a odstraníme jádřince. Hrušky nebudeme loupat, nakrájíme je na plátky silné asi 5 - 7 mm, rozložíme je ozdobně na mísu tak že mezi plátky necháme mezery, pokapeme javorovým sirupem. Chilli papričku omyjeme, osušíme, rozkrájíme a zbavíme semínek, poté ji nasekáme na drobné kousky. Mozzarelu nakrájíme na plátky, ty položíme mezi plátky hrušek. Mozzarelu posypeme mořskou solí, pokapeme extra olivovým olejem, posypeme kousky chilli a podáváme.