Pikantní srnčí guláš nakyselo
Ingredience
Anýz mletý |
2 g |
Červená řepa sterilovaná |
300 g |
Cibule červená |
200 g |
Hořčice |
10 g |
Hřebíček |
2 g |
Kardamom |
4 g |
Ocet malinový |
80 ml |
Olej sezamový |
1.2 dl |
Pepř černý mletý |
6 g |
Srnčí maso |
600 g |
Sůl |
9 g |
Víno červené |
1 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Srnčí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy. V misce smícháme ocet, víno, hořčici, sůl, koření, směsí zalijeme maso a necháme 15 minut marinovat. Zatím scedíme nudličky sterilované řepy, necháme je okapat, oloupeme a nakrájíme cibuli na kolečka. Ve woku rozpálíme olej, naložené maso 15 minut opékáme i s marinádou, potom přidáme řepu a cibuli, ještě 5 minut dodusíme.