Pikantní srnčí guláš nakyselo

Ingredience


Anýz mletý 2 g
Červená řepa sterilovaná 300 g
Cibule červená 200 g
Hořčice 10 g
Hřebíček 2 g
Kardamom 4 g
Ocet malinový 80 ml
Olej sezamový 1.2 dl
Pepř černý mletý 6 g
Srnčí maso 600 g
Sůl 9 g
Víno červené 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy. V misce smícháme ocet, víno, hořčici, sůl, koření, směsí zalijeme maso a necháme 15 minut marinovat. Zatím scedíme nudličky sterilované řepy, necháme je okapat, oloupeme a nakrájíme cibuli na kolečka. Ve woku rozpálíme olej, naložené maso 15 minut opékáme i s marinádou, potom přidáme řepu a cibuli, ještě 5 minut dodusíme.