Smažená zelenina a plody moře

Ingredience


Cibule 1 ks
Fazole nezralé světle zelené sterilované 100 g
Kedlubna 1 ks
Krevety tygří - loupané 300 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 60 ml
Olihně 100 g
Petržel - nať 25 g
Ředkvička 2 ks
Maizena - kukuřičný škrob 45 g
Mouka polohrubá 140 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 310 ml
Granule dashi 100 g
Omáčka sójová 80 ml
Víno rýžové čínské 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety a olihně nakrájíme na menší kousky. Kedlubnu, ředkvičky, cibuli a zelené fazolky nakrájíme na proužky. Petržel nasekáme na jemno.
  2. Nakrájené plody moře, zeleninu a petržel smícháme v misce s moukou.
  3. V hlubší pánvi rozpálíme olej. Mezitím si připravíme těstíčko z mouky, vody, škrobu a soli. Uděláme si ze směsi zeleniny a plodů moře hrudky a namočíme do těstíčka. Hrudky pak vhodíme do oleje a smažíme dozlatova asi 20 minut. Poté necháme odkapat na ubrousek. Podáváme s omáčkou, kterou si připravíme ze sójové omáčky, rýžového vína a dashi.