Smažená zelenina a plody moře
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Fazole nezralé světle zelené sterilované |
100 g |
Kedlubna |
1 ks |
Krevety tygří - loupané |
300 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
60 ml |
Olihně |
100 g |
Petržel - nať |
25 g |
Ředkvička |
2 ks |
Maizena - kukuřičný škrob |
45 g |
Mouka polohrubá |
140 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
310 ml |
Granule dashi |
100 g |
Omáčka sójová |
80 ml |
Víno rýžové čínské |
60 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Krevety a olihně nakrájíme na menší kousky. Kedlubnu, ředkvičky, cibuli a zelené fazolky nakrájíme na proužky. Petržel nasekáme na jemno.
- Nakrájené plody moře, zeleninu a petržel smícháme v misce s moukou.
- V hlubší pánvi rozpálíme olej. Mezitím si připravíme těstíčko z mouky, vody, škrobu a soli. Uděláme si ze směsi zeleniny a plodů moře hrudky a namočíme do těstíčka. Hrudky pak vhodíme do oleje a smažíme dozlatova asi 20 minut. Poté necháme odkapat na ubrousek. Podáváme s omáčkou, kterou si připravíme ze sójové omáčky, rýžového vína a dashi.