Marinované fazolky

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Chilli paprička 1 ks
Fazole bílé 350 g
Hořčice 1.5 kávová lžička
Majoránka čerstvá 0.5 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2.5 dl
Paprika mletá sladká 1.5 kávová lžička
Pažitka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předvařené bílé fazole z konzervy slijeme z nálevu a promyjeme v sítu tekoucí vodou, vložíme do mísy. Omyjeme malou chilli papričku, rozkrojíme ji, odstraníme semínka, drobně posekáme a přidáme k fazolím. Přidáme omytou, drobně pokrájenou pažitku s čerstvou majoránkou, sladkou červenou papriku, hořčici, sůl, směs dobře promícháme a nalijeme do zavařovací sklenice. Přidáme malý bobkový list a fazole zalijeme olivovým olejem tak, že budou zcela ponořeny. Necháme je marinovat 20 - 24 hodin. Podáváme jeko předkrm nebo chuťovku.