Marinované fazolky
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Fazole bílé |
350 g |
Hořčice |
1.5 kávová lžička |
Majoránka čerstvá |
0.5 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2.5 dl |
Paprika mletá sladká |
1.5 kávová lžička |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Předvařené bílé fazole z konzervy slijeme z nálevu a promyjeme v sítu tekoucí vodou, vložíme do mísy. Omyjeme malou chilli papričku, rozkrojíme ji, odstraníme semínka, drobně posekáme a přidáme k fazolím. Přidáme omytou, drobně pokrájenou pažitku s čerstvou majoránkou, sladkou červenou papriku, hořčici, sůl, směs dobře promícháme a nalijeme do zavařovací sklenice. Přidáme malý bobkový list a fazole zalijeme olivovým olejem tak, že budou zcela ponořeny. Necháme je marinovat 20 - 24 hodin. Podáváme jeko předkrm nebo chuťovku.