Vařený pstruh ve vývaru

Ingredience


Cukr moučkový 0.5 kávová lžička
Granule dashi 250 ml
Omáčka sojová - Tamari 60 ml
Pstruh 1000 g
Šalotka 1 ks
Víno rýžové japonské - Mirin 80 ml
Víno Saké 125 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velké hluboké pánve nalijeme mirin, saké, sójovou omáčku, zázvor, cukr a dashi. Povaříme dokud se cukr nerozpustí.
  2. Do ryby uděláme z každé strany tři zářezy. Ryby vložíme do pánve se šťávou a necháme vařit asi 7 minut.
  3. Pokud rybu vaříme vcelku, nemusíme ji otáčet aby se nerozlomila, ale jen ji podléváme vývarem.
  4. Takto uvařenou rybu přendáme na talíř, přelijeme vývarem a posypeme nakrájenou šalotkou.