Vařený pstruh ve vývaru
Ingredience
Cukr moučkový |
0.5 kávová lžička |
Granule dashi |
250 ml |
Omáčka sojová - Tamari |
60 ml |
Pstruh |
1000 g |
Šalotka |
1 ks |
Víno rýžové japonské - Mirin |
80 ml |
Víno Saké |
125 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velké hluboké pánve nalijeme mirin, saké, sójovou omáčku, zázvor, cukr a dashi. Povaříme dokud se cukr nerozpustí.
- Do ryby uděláme z každé strany tři zářezy. Ryby vložíme do pánve se šťávou a necháme vařit asi 7 minut.
- Pokud rybu vaříme vcelku, nemusíme ji otáčet aby se nerozlomila, ale jen ji podléváme vývarem.
- Takto uvařenou rybu přendáme na talíř, přelijeme vývarem a posypeme nakrájenou šalotkou.