Pikantní čočka s rýží
Ingredience
Cibulka jarní |
1 ks |
Čočka jedlá |
300 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Kari koření |
1 špetka |
Kečup |
3 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
150 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vegeta |
1 špetka |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Přebereme a propláchneme čočku, nasypeme do hrnce se studenou vodou. Uvaříme doměkka a scedíme.
- Propláchneme a v osolené vodě uvaříme rýži a také scedíme.
- Nasekáme cibuli a na rozpáleném oleji osmahneme. Přidáme nakrájené okurky, kečup, cukr, kari koření a osmahneme.
- Nasypeme do základu čočku i rýži, promícháme, dochutíme vegetou, solí a pepřem.