Pikantní čočka s rýží

Ingredience


Cibulka jarní 1 ks
Čočka jedlá 300 g
Cukr krupice 1 špetka
Kari koření 1 špetka
Kečup 3 polévková lžíce
Okurky nakládané 150 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 200 g
Sůl 1 špetka
Vegeta 1 špetka
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přebereme a propláchneme čočku, nasypeme do hrnce se studenou vodou. Uvaříme doměkka a scedíme.
  2. Propláchneme a v osolené vodě uvaříme rýži a také scedíme.
  3. Nasekáme cibuli a na rozpáleném oleji osmahneme. Přidáme nakrájené okurky, kečup, cukr, kari koření a osmahneme.
  4. Nasypeme do základu čočku i rýži, promícháme, dochutíme vegetou, solí a pepřem.