Špagety s olivami a rajčaty
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule červená |
1 ks |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olivy černé |
25 g |
Olivy zelené |
25 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Špagety |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme, krájíme na tenké plátky. Rajčata pokrájíme na malé kousky. Chilli papričku rozřízneme, odstraníme z ní semínka, omyjeme ji studenou vodou a na jemno rozkrájíme. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme. Bazalku i petrželku opláchneme studenou vodou a okapané na jemno nasekáme.
- Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit špagety.
- Ve větší pánvi rozehřejeme olej, v něm krátce osmažíme nakrájený česnek, cibuli a chilli papričku. Do pánve přidáme nakrájená rajčata a protlak, vše za občasného míchání 7 - 10 minut vaříme. Potom přimícháme olivy a omyté kapary, vše podle chuti opepříme a osolíme.
- Uvařené špagety scedíme, smícháme se směsí v pánvi a přisypeme bylinky. Vše pak rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.