Špagety s olivami a rajčaty

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule červená 1 ks
Kapary 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olivy černé 25 g
Olivy zelené 25 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Špagety 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme, krájíme na tenké plátky. Rajčata pokrájíme na malé kousky. Chilli papričku rozřízneme, odstraníme z ní semínka, omyjeme ji studenou vodou a na jemno rozkrájíme. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme. Bazalku i petrželku opláchneme studenou vodou a okapané na jemno nasekáme.
  2. Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit špagety.
  3. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, v něm krátce osmažíme nakrájený česnek, cibuli a chilli papričku. Do pánve přidáme nakrájená rajčata a protlak, vše za občasného míchání 7 - 10 minut vaříme. Potom přimícháme olivy a omyté kapary, vše podle chuti opepříme a osolíme.
  4. Uvařené špagety scedíme, smícháme se směsí v pánvi a přisypeme bylinky. Vše pak rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.