Nudle na sicilský způsob

Ingredience


Ančovičky konzervované 4 ks
Brokolice 500 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Strouhanka 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 20 g
Tagliatelle 400 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brokolici opláchneme studenou vodou, rozebereme na růžičky a dáme vařit do hrnce s osolenou vařící vodou.
  2. Než se brokolice uvaří, oloupeme stroužky česneku, nakrájíme na tenké plátky. Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme z nich semínka, opláchneme je studenou vodou a nasekáme na jemno, sýr nastrouháme.
  3. Uvařenou měkkou brokolici vyjmeme z vody. Vodu nevyléváme, ale necháme v ní vařit těstoviny, aby po uvaření byly měkké, ale zůstaly pevné.
  4. Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, krátce na něm osmažíme strouhanku. Osmaženou strouhanku přendáme na papírovou utěrku, tak odsajeme přebytečný tuk.
  5. Do pánve přidáme zbývající olej, ančovičky, česnek a chilli papričky, vše za stálého míchání krátce smažíme. Poté přimícháme uvařenou okapanou brokolici, opékáme 3 - 4 minuty.
  6. Uvařené těstoviny scedíme, přidáme ke směsi v pánvi, promícháme a rozdělíme na servírovací talíře. Porce posypeme usmaženou strouhankou, nastrouhaným sýrem a podáváme.