Nudle na sicilský způsob
Ingredience
Ančovičky konzervované |
4 ks |
Brokolice |
500 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
20 g |
Tagliatelle |
400 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brokolici opláchneme studenou vodou, rozebereme na růžičky a dáme vařit do hrnce s osolenou vařící vodou.
- Než se brokolice uvaří, oloupeme stroužky česneku, nakrájíme na tenké plátky. Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme z nich semínka, opláchneme je studenou vodou a nasekáme na jemno, sýr nastrouháme.
- Uvařenou měkkou brokolici vyjmeme z vody. Vodu nevyléváme, ale necháme v ní vařit těstoviny, aby po uvaření byly měkké, ale zůstaly pevné.
- Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, krátce na něm osmažíme strouhanku. Osmaženou strouhanku přendáme na papírovou utěrku, tak odsajeme přebytečný tuk.
- Do pánve přidáme zbývající olej, ančovičky, česnek a chilli papričky, vše za stálého míchání krátce smažíme. Poté přimícháme uvařenou okapanou brokolici, opékáme 3 - 4 minuty.
- Uvařené těstoviny scedíme, přidáme ke směsi v pánvi, promícháme a rozdělíme na servírovací talíře. Porce posypeme usmaženou strouhankou, nastrouhaným sýrem a podáváme.