Baklažán na grilu

Ingredience


Citronová šťáva 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 1 špetka
Granule dashi 60 ml
Lilek 6 ks
Olej slunečnicový 30 ml
Omáčka sojová - Tamari 2 polévková lžíce
Rybí vločky 0.5 kávová lžička
Víno rýžové japonské - Mirin 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu přepneme na režim grilování a rozehřejeme. Baklažány pomažeme olejem a propíchneme jehlicí. Grilujeme asi 13 minut, dokud se slupka nezkrabatí. Poté baklažány dáme do studené vody. Když jsou vychladlé, oloupeme slupku. Dužinu nakrájíme na menší válečky a dáme na talíř.
  2. V misce smícháme dashi, sójovou omáčku, mirin, šťávu z citronu a cukr. Lilky touto směsí přelijeme a posypeme rybími vločkami.