Baklažán na grilu
Ingredience
Citronová šťáva |
0.5 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 špetka |
Granule dashi |
60 ml |
Lilek |
6 ks |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Omáčka sojová - Tamari |
2 polévková lžíce |
Rybí vločky |
0.5 kávová lžička |
Víno rýžové japonské - Mirin |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 13 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Troubu přepneme na režim grilování a rozehřejeme. Baklažány pomažeme olejem a propíchneme jehlicí. Grilujeme asi 13 minut, dokud se slupka nezkrabatí. Poté baklažány dáme do studené vody. Když jsou vychladlé, oloupeme slupku. Dužinu nakrájíme na menší válečky a dáme na talíř.
- V misce smícháme dashi, sójovou omáčku, mirin, šťávu z citronu a cukr. Lilky touto směsí přelijeme a posypeme rybími vločkami.