Omáčka k vařenému jazyku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová kůra 2 kávová lžička
Hroznové víno 150 g
Marmeláda pomerančová 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 70 ml
Ořechy vlašské 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozinky bílé 100 g
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 7 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli a česnek drobně nakrájíme. Cibuli dáme do kastrůlku na rozpálený olej a smažíme ji dohněda. Přidáme nakrájený česnek, promícháme a ihned zasypeme moukou. Zamícháme a tak připravíme hnědou jíšku, kterou zalijeme vývarem. Přidáme citronovou kůru, chvilku povaříme. Potom omáčku přelijeme přes cedník.
  2. Scezenou omáčku dáme opět do kastrůlku, přidáme marmeládu, rozinky, nakrájené ořechy a hroznové víno. Podle vlastní chutě okořeníme solí, pepřem, pár minut povaříme a stáhneme ze sporáku.