Omáčka k vařenému jazyku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Hroznové víno |
150 g |
Marmeláda pomerančová |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
70 ml |
Ořechy vlašské |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozinky bílé |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
7 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Oloupanou cibuli a česnek drobně nakrájíme. Cibuli dáme do kastrůlku na rozpálený olej a smažíme ji dohněda. Přidáme nakrájený česnek, promícháme a ihned zasypeme moukou. Zamícháme a tak připravíme hnědou jíšku, kterou zalijeme vývarem. Přidáme citronovou kůru, chvilku povaříme. Potom omáčku přelijeme přes cedník.
- Scezenou omáčku dáme opět do kastrůlku, přidáme marmeládu, rozinky, nakrájené ořechy a hroznové víno. Podle vlastní chutě okořeníme solí, pepřem, pár minut povaříme a stáhneme ze sporáku.