Orientální masová polévka KUFTA
Ingredience
Citronová šťáva |
1 ks |
Kmín drcený |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Šafrán |
1 ks |
Skopové výsekové |
400 g |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso smícháme s vejci, Solamylem, solí, mletým pepřem, tlučeným kmínem a se šafránem. Ze směsi vytvarujeme malé kuličky, které vaříme v osoleném drůbežím vývaru asi 20 minut. Vejce rozšleháme s citronovou šťávou a za stálého míchání vlijeme do vařící polévky. Nakonec dochutíme nakrájenou petrželovou natí.