Orientální masová polévka KUFTA

Ingredience


Citronová šťáva 1 ks
Kmín drcený 1 ks
Pepř černý mletý 1 ks
Petržel - nať 1 ks
Šafrán 1 ks
Skopové výsekové 400 g
Solamyl 1 polévková lžíce
Sůl 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso smícháme s vejci, Solamylem, solí, mletým pepřem, tlučeným kmínem a se šafránem. Ze směsi vytvarujeme malé kuličky, které vaříme v osoleném drůbežím vývaru asi 20 minut. Vejce rozšleháme s citronovou šťávou a za stálého míchání vlijeme do vařící polévky. Nakonec dochutíme nakrájenou petrželovou natí.