Vařená ředkev

Ingredience


Cukr moučkový 2 kávová lžička
Granule dashi 185 ml
Omáčka sojová - Tamari 2 polévková lžíce
Oříšky piniové 0.5 kávová lžička
Ředkev Takuan 700 g
Sůl 1 špetka
Víno rýžové japonské - Mirin 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ředkev očistíme a rozkrájíme na kostky o rozměru asi 3 x 3 cm.
  2. Do hrnce nalijeme studenou vodu, vhodíme kostky ředkve a povaříme asi 5 minut, poté scedíme.
  3. V kastrůlku smícháme dashi, Mirin, sójovou omáčku, špetku soli a cukr. Vaříme, dokud se cukr nerozpustí, poté vhodíme ředkev a vaříme ještě asi 15 minut. Neni třeba míchat, kostky v kastrolu jen otočíme.
  4. Vařenou ředkev naservírujeme do misek, přelijeme omáčkou z dashi a posypeme nasekanými piniovými oříšky.