Vařená ředkev
Ingredience
Cukr moučkový |
2 kávová lžička |
Granule dashi |
185 ml |
Omáčka sojová - Tamari |
2 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
0.5 kávová lžička |
Ředkev Takuan |
700 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno rýžové japonské - Mirin |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ředkev očistíme a rozkrájíme na kostky o rozměru asi 3 x 3 cm.
- Do hrnce nalijeme studenou vodu, vhodíme kostky ředkve a povaříme asi 5 minut, poté scedíme.
- V kastrůlku smícháme dashi, Mirin, sójovou omáčku, špetku soli a cukr. Vaříme, dokud se cukr nerozpustí, poté vhodíme ředkev a vaříme ještě asi 15 minut. Neni třeba míchat, kostky v kastrolu jen otočíme.
- Vařenou ředkev naservírujeme do misek, přelijeme omáčkou z dashi a posypeme nasekanými piniovými oříšky.