Opilé kuře s dresinkem

Ingredience


Chléb konzumní 400 g
Kuře 1.5 kg
Pivo světlé 12% 4,5% obj. 3 dl
Celer - nať 1 polévková lžíce
Chilli paprička 1 ks
Kmín drcený 1 kávová lžička
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Hellmann's Majonéza originál 150 g
Hořčice 1 kávová lžička
Kapary 6 ks
Ocet vinný 0.5 kávová lžička
Pepř bílý 3 špetka
Petržel kudrnka 2 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme si snítky čerstvého tymiánu, šalvěje, petrželové a celerové natě a rozmarýnu. Z bylinek setřepeme vodu, otrháme lístky, drobně je pokrájíme a dáme do hmoždíře. Omyjeme malou chilli papričku, rozkrojíme ji, zbavíme semínek a posekáme nadrobno. Přidáme ji k bylinkám spolu s olivovým olejem, solí, pepřem a drceným kmínem. Směs poté v hmoždíři rozdrtíme.
  2. Očištěné a omyté kuře osušíme. Ostrým nožem okolo prsou vyřízneme páteř, tak nám vznikne plát masa, který z vnitřní strany potřeme bylinkovou směsí. Kůži kuřete pouze osolíme mořskou solí.
  3. Kuře ugrilujeme ve středně vyhřáté troubě na 180°C až 200°C. Během grilování maso obracíme a poléváme pivem. Hotové ugrilované maso se téměř rozpadá, má zlatohnědou kůrku a z masa by měla téct bílá šťáva.
  4. Připravíme si dresink: v misce si vidličkou rozetřeme promyté a okapané kapary, přidáme k nim majonézu Hellmanns, pepř, drobně pokrájenou petrželku, hořčici a pár kapek vinného octu. Vše dobře promícháme, případně dochutíme solí.
  5. Hotové kuře naporcujeme a podáváme s dresinkem a chlebem.