Opilé kuře s dresinkem
Ingredience
Chléb konzumní |
400 g |
Kuře |
1.5 kg |
Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
3 dl |
Celer - nať |
1 polévková lžíce |
Chilli paprička |
1 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Hellmann's Majonéza originál |
150 g |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Kapary |
6 ks |
Ocet vinný |
0.5 kávová lžička |
Pepř bílý |
3 špetka |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme si snítky čerstvého tymiánu, šalvěje, petrželové a celerové natě a rozmarýnu. Z bylinek setřepeme vodu, otrháme lístky, drobně je pokrájíme a dáme do hmoždíře. Omyjeme malou chilli papričku, rozkrojíme ji, zbavíme semínek a posekáme nadrobno. Přidáme ji k bylinkám spolu s olivovým olejem, solí, pepřem a drceným kmínem. Směs poté v hmoždíři rozdrtíme.
- Očištěné a omyté kuře osušíme. Ostrým nožem okolo prsou vyřízneme páteř, tak nám vznikne plát masa, který z vnitřní strany potřeme bylinkovou směsí. Kůži kuřete pouze osolíme mořskou solí.
- Kuře ugrilujeme ve středně vyhřáté troubě na 180°C až 200°C. Během grilování maso obracíme a poléváme pivem. Hotové ugrilované maso se téměř rozpadá, má zlatohnědou kůrku a z masa by měla téct bílá šťáva.
- Připravíme si dresink: v misce si vidličkou rozetřeme promyté a okapané kapary, přidáme k nim majonézu Hellmanns, pepř, drobně pokrájenou petrželku, hořčici a pár kapek vinného octu. Vše dobře promícháme, případně dochutíme solí.
- Hotové kuře naporcujeme a podáváme s dresinkem a chlebem.