Marinovaný hovězího pupek s feta sýrem a salsou
Ingredience
Hovězí pupek |
1 kg |
Divoké koření celé |
0.5 polévková lžíce |
Husí sádlo |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce |
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Olej chilli |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omyjeme snítku rozmarýnu, tymiánu, šalvěje a petržele, z bylinek otrháme jen lístky. Velmi drobně je pokrájíme, v misce smícháme s čerstvě pomletým divokým kořením, pepřem, solí a husím sádlem. Špalíček vyzrálého hovězího pupku zbavíme blan, omyjeme, osušíme a celý potřeme připravenou bylinkovou směsí. Maso vložíme do misky, zakryjeme a necháme marinovat v chladničce do druhého dne.
- Připravíme salsu ze zralých rajčat: 3 - 4 velká rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a zbavíme semínek. Pokrájíme je na malé kostičky, které vložíme do mísy. Omyjeme čerstvý koriandr s bazalkou, lístky posekáme nadrobno a přidáme k rajčatům. Chilli papričku opláchneme, rozkrojíme, zbavíme semínek a krájíme na velmi tenké nudličky, které doložíme k bylinkám s drobně pokrájeným česnekem.
- Salsu dochutíme solí, Balsamico octem a olivovým olejem. Znovu směs promícháme.
- Gril rozpálíme na 300°C, marinované maso ještě pokapeme olivovým olejem a grilujeme z obou stran po 3 - 4 minutách. Grilované maso zabalíme na 5 minut do alobalu, poté ho rozbalíme a rozkrájíme na plátky silné asi 1 cm, které poklademe na větší mísu. Maso posypeme rozdrobeným sýrem Feta, pokapeme chilli olejem, přidáme salsu a podáváme.