Marinovaný hovězího pupek s feta sýrem a salsou

Ingredience


Hovězí pupek 1 kg
Divoké koření celé 0.5 polévková lžíce
Husí sádlo 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 2 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Tymián čerstvý 2 polévková lžíce
Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Bazalka 2 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Olej chilli 1 kávová lžička
Sýr Feta 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme snítku rozmarýnu, tymiánu, šalvěje a petržele, z bylinek otrháme jen lístky. Velmi drobně je pokrájíme, v misce smícháme s čerstvě pomletým divokým kořením, pepřem, solí a husím sádlem. Špalíček vyzrálého hovězího pupku zbavíme blan, omyjeme, osušíme a celý potřeme připravenou bylinkovou směsí. Maso vložíme do misky, zakryjeme a necháme marinovat v chladničce do druhého dne.
  2. Připravíme salsu ze zralých rajčat: 3 - 4 velká rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a zbavíme semínek. Pokrájíme je na malé kostičky, které vložíme do mísy. Omyjeme čerstvý koriandr s bazalkou, lístky posekáme nadrobno a přidáme k rajčatům. Chilli papričku opláchneme, rozkrojíme, zbavíme semínek a krájíme na velmi tenké nudličky, které doložíme k bylinkám s drobně pokrájeným česnekem.
  3. Salsu dochutíme solí, Balsamico octem a olivovým olejem. Znovu směs promícháme.
  4. Gril rozpálíme na 300°C, marinované maso ještě pokapeme olivovým olejem a grilujeme z obou stran po 3 - 4 minutách. Grilované maso zabalíme na 5 minut do alobalu, poté ho rozbalíme a rozkrájíme na plátky silné asi 1 cm, které poklademe na větší mísu. Maso posypeme rozdrobeným sýrem Feta, pokapeme chilli olejem, přidáme salsu a podáváme.