Brukvový salát s uzenou šunkou

Ingredience


Brukev řepka 300 g
Cibulka jarní 50 g
Petržel kořen 2 ks
Šunka uzená 200 g
Hořčice 2 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 20 ml
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Petržel spolu s brukví oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zelené natě jarní cibulky opláchneme pod studenou vodou, osušíme, nakrájíme na kolečka, která přidáme do misky. Nakrájíme uzenou šunku na tenké pásky, které také dáme do misky.
  2. Do vhodné nádoby vlijeme ocet, přidáme sůl, pepř, hořčici a důkladně promícháme. Pomalu za stálého šlehání přiléváme olej a vyšleháme bílou zálivku.
  3. Připravenou zálivkou zalijeme salát. Všechny suroviny se zálivkou dobře promícháme. Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.