Kedlubna vařená v dashi omáčce
Ingredience
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Granule dashi |
620 ml |
Kedlubna |
4 ks |
Omáčka sojová - Tamari |
2 polévková lžíce |
Řasy Kombu |
2 ks |
Víno rýžové japonské - Mirin |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kedlubnu omyjeme a slupku oloupeme, poté ji pokrájíme na kolečka o síle asi 2,5 cm. Do každého kolečka uděláme dva křížové zářezy a kolečka položíme do hrnce zářezy ke dnu. Zalijeme vodou, aby byla zelenina ponořená a povaříme asi 35 minut, dokud nebude měkká. Poté vodu slijeme.
- V menším kastrůlku smícháme dashi, Mirin, sójovou omáčku, řasy Kombu a moučkový cukr. Vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Následně vhodíme kedlubnu a vaříme ještě asi 30 minut.
- Naservírujeme do misek přelité dashi omáčkou.