Kedlubna vařená v dashi omáčce

Ingredience


Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Granule dashi 620 ml
Kedlubna 4 ks
Omáčka sojová - Tamari 2 polévková lžíce
Řasy Kombu 2 ks
Víno rýžové japonské - Mirin 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kedlubnu omyjeme a slupku oloupeme, poté ji pokrájíme na kolečka o síle asi 2,5 cm. Do každého kolečka uděláme dva křížové zářezy a kolečka položíme do hrnce zářezy ke dnu. Zalijeme vodou, aby byla zelenina ponořená a povaříme asi 35 minut, dokud nebude měkká. Poté vodu slijeme.
  2. V menším kastrůlku smícháme dashi, Mirin, sójovou omáčku, řasy Kombu a moučkový cukr. Vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Následně vhodíme kedlubnu a vaříme ještě asi 30 minut.
  3. Naservírujeme do misek přelité dashi omáčkou.