Dýně s hruškovým přelivem
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Dýně |
400 g |
Hruška asijská nashi |
40 g |
Omáčka sojová - Tamari |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 kávová lžička |
Víno rýžové japonské - Mirin |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 13 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nakládané hrušky oloupeme, pokud ještě mají slupku. Dužinu v mixéru zpracujeme, tak nám vznikne hrušková kaše. Směs přendáme do misky a přidáme sójovou omáčku, mirin a cukr. Vše dobře promícháme.
- Dýni nakrájíme asi na 3 cm široké kostky.
- Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu a vhodíme kousky dýně. Vaříme asi 13 minut, dokud nezměkne. Poté scedíme a dáme vychladnout.
- Na talíř naaranžujeme dýni a polijeme omáčkou z hrušky. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.