Dýně s hruškovým přelivem

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Dýně 400 g
Hruška asijská nashi 40 g
Omáčka sojová - Tamari 2 polévková lžíce
Petržel - nať 2 kávová lžička
Víno rýžové japonské - Mirin 1 polévková lžíce
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakládané hrušky oloupeme, pokud ještě mají slupku. Dužinu v mixéru zpracujeme, tak nám vznikne hrušková kaše. Směs přendáme do misky a přidáme sójovou omáčku, mirin a cukr. Vše dobře promícháme.
  2. Dýni nakrájíme asi na 3 cm široké kostky.
  3. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu a vhodíme kousky dýně. Vaříme asi 13 minut, dokud nezměkne. Poté scedíme a dáme vychladnout.
  4. Na talíř naaranžujeme dýni a polijeme omáčkou z hrušky. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.