Grilovaná dýně se sójovou omáčkou
Ingredience
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Dýně |
400 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Omáčka sojová - Tamari |
2 kávová lžička |
Víno rýžové japonské - Mirin |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Dýni krájíme na kousky cca 4 cm široké. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, vhodíme kostky dýně a vaříme asi 10 minut, následně scedíme.
- Mezitím zapneme troubu a přepneme ji na grilování.
- V misce smícháme máslo, cukr, Mirin a sójovou omáčku. Touto směsí potřeme kostky dýně, které rozložíme na plech. Grilujeme asi 5 minut, přitom stále potíráme tekutinou, dokud dýně není zbarvena do zlatova.
- Poté ihned podáváme na talířcích.