Grilovaná dýně se sójovou omáčkou

Ingredience


Cukr třtinový 1 kávová lžička
Dýně 400 g
Máslo čerstvé 30 g
Omáčka sojová - Tamari 2 kávová lžička
Víno rýžové japonské - Mirin 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dýni krájíme na kousky cca 4 cm široké. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, vhodíme kostky dýně a vaříme asi 10 minut, následně scedíme.
  2. Mezitím zapneme troubu a přepneme ji na grilování.
  3. V misce smícháme máslo, cukr, Mirin a sójovou omáčku. Touto směsí potřeme kostky dýně, které rozložíme na plech. Grilujeme asi 5 minut, přitom stále potíráme tekutinou, dokud dýně není zbarvena do zlatova.
  4. Poté ihned podáváme na talířcích.