Restovaná zelenina v sójové omáčce

Ingredience


Hlíva ústřičná 4 ks
Mrkev kořen 1 ks
Olej sezamový 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 0.5 dl
Omáčka sojová - Tamari 1 polévková lžíce
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Sezam - semena 1 špetka
Sójové boby 90 g
Víno rýžové japonské - Mirin 1 polévková lžíce
Zázvor mletý 1 kávová lžička
Zelí čínské 90 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hluboké pánve nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme. Šalotku pokrájíme na jemno a zlehka smažíme na oleji cca 2 minuty.
  2. Mrkev rozkrájíme na tenké plátky a přihodíme k šalotce, smažíme asi 2 minuty. Poté přidáme zázvor, nakrájené houby, papriku a čínské zelí. Restujeme další 3 minuty. Přisypeme sójové boby, Mirin, sójovou omáčku, špetku pepře, dobře promíchíme a vaříme další 2 minuty. Směs posypeme sezamovými semínky a ihned podáváme.