Restovaná zelenina v sójové omáčce
Ingredience
Hlíva ústřičná |
4 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Omáčka sojová - Tamari |
1 polévková lžíce |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Sezam - semena |
1 špetka |
Sójové boby |
90 g |
Víno rýžové japonské - Mirin |
1 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
Zelí čínské |
90 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hluboké pánve nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme. Šalotku pokrájíme na jemno a zlehka smažíme na oleji cca 2 minuty.
- Mrkev rozkrájíme na tenké plátky a přihodíme k šalotce, smažíme asi 2 minuty. Poté přidáme zázvor, nakrájené houby, papriku a čínské zelí. Restujeme další 3 minuty. Přisypeme sójové boby, Mirin, sójovou omáčku, špetku pepře, dobře promíchíme a vaříme další 2 minuty. Směs posypeme sezamovými semínky a ihned podáváme.